In 2021 zijn wij 300 jaar in Megen en bestaat onze gemeenschap al 550 jaar! Het is bijna niet voor te stellen dat onze wortels teruggaan tot ver voor de Reformatie en zelfs tot in de Middeleeuwen toe.
Dat gaan we dankbaar vieren, daar gaan we bij stilstaan, intern en ook naar buiten toe.
Dat doen we bijvoorbeeld met zeven filmpjes van ongeveer vier minuten rond kernthema’s uit ons leven. Het eerste filmpje, rond roeping, wordt digitaal gelanceerd op zondag 1 november om 15.00 uur. Die dag is bewust gekozen, het is de eerste dag van de Nationale roepingenweek. En het thema is bewust gekozen, want alles begint met een roeping van Godswege.
We denken dat dit eerste filmpje wel zal uitnodigen tot gesprek, daarom zal onze zr. Johanna op woensdagavond 4 november van 19.30 tot 20.30 uur in samenwerking met de KNR (Konferentie Nederlandse Religieuzen) klaar zitten voor een online vragenuurtje rond roeping.
Bent u ook al nieuwsgierig naar de zes andere filmpjes? We verklappen de thematieken nog niet, maar die filmpjes zullen na 1 november om de maand op de derde van de maand de lucht in gaan, steeds om 15.00 uur. Dus op 3 januari, 3 maart, 3 mei, 3 juli, 3 september, 3 november 2021.
Houd dus onze sociale media in de gaten.
Vrede en alle goeds.

De filmpjes zijn gemaakt door videograaf Niek van der Luur en projectmanager Juliette Allen-de Valk uit Nijmegen.

De realisatie van deze filmpjes was financieel mogelijk dankzij het Ans & Hans Wouters-Hellebrekersfonds.