Gasten

Stilte is een schaars goed geworden in onze samenleving. Toch blijft het voor veel mensen van belang om een plek te vinden waar zij, los van de drukte van het dagelijks leven, contact kunnen maken met waar het hen in het leven werkelijk om gaat. Een plek waar zij spiritueel kunnen groeien, hun relatie met God kunnen verdiepen of simpelweg de innerlijke rust vinden om weer werkelijk naar hun hart te gaan luisteren.

In ons klooster bieden wij mensen hier graag de ruimte voor. U kunt aansluiten bij ons levensritme en onze eeuwenoude traditie van contemplatief gebed, en zo ontdekken hoe stilte, eenvoud, aandachtig leven en verbondenheid met al wat leeft, uw eigen leven kan verrijken en verdiepen. Graag delen wij met u een stukje franciscaanse levenskunst.

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw verblijf in het klooster vorm te geven. In alle gevallen kunt u aansluiten bij de gebedsdiensten en de (vegetarische) maaltijden van de gemeenschap.

Contact en kosten

Neem voor meer informatie en reserveringen contact op met de gastenzuster zr. Esther (telefonisch): Tel: 0412-462314  di – do 09.00-10.30 u.
(vertrouwde gasten ook via email). 
Wij ontvangen geen gasten voor een enkele overnachting.
Beddengoed en handdoeken liefst zelf meenemen. Lakenpakket zo nodig beschikbaar € 7,50 (laken, dekbedovertrek en sloop).
De kosten per etmaal bedragen naar draagkracht € 35/40/50  p.p.
Bij annulering minder 30 dagen tevoren rekenen wij € 30,- kosten per verblijf.
(U kunt bij ons niet pinnen, wel contant betalen of overmaken)
IBAN NL11TRIO 0390 3841 00
Zusters Clarissen, Clarastraat 2, 5366 AK MEGEN
Bereikbaarheid   Lees verder…

 

Beschikbaarheid: zie kalender

 

U bent van harte welkom om individueel als gast enkele dagen bij ons verblijven voor stilte en bezinning. Binnen het ritme van de vieringen kunt u uw tijd naar eigen inzicht invullen met bijv. meditatie, lezen of wandelen door het middeleeuwse stadje Megen en de prachtige, landelijke omgeving langs de Maas. 

U kunt aansluiten bij de gebedsdiensten in de kapel en eet – in stilte – met de gemeenschap mee in de refter. U heeft een eigen kamer in het gastenverblijf van het klooster (met wastafel – douche en toilet op de gang) en kunt gebruik maken van de gastentuin, de bibliotheek en de meditatieruimte.
De kosten bedragen naar draagkracht € 35,-/40,-/50,- per etmaal.
Bij afzeggingen minder dan een maand tevoren rekenen wij als annuleringskosten € 30,- per verblijf.
IBAN NL11TRIO 0390 3841 00  Zusters Clarissen, Clarastraat 2, 5366 AK MEGEN
Wij ontvangen geen gasten voor een enkele overnachting. Meestal gaat het om een weekend (vrijdagmiddag t/m zondagmiddag) of om een midweek (maandagmiddag t/m donderdagmiddag)

Handdoeken en beddengoed liefst zelf mee te nemen.
U kunt zo nodig een lakenpakket huren
(laken, dekbedovertrek en sloop voor € 7,50)

Neem voor meer informatie en reserveringen contact op met de gastenzuster, zr. Esther:
di t/m do tussen 09.00-10.30 uur. T 0412-462314
Als u al eerder bent geweest kunt u ook mailen zusters.megen[@]clarissen.nl  (haken verwijderen)

CHRISTELIJKE MEDITATIE IN GEBAAR EN BEWEGING 2023

Meditatie met als thema: “Ontmoeting”                                           FLYER
Wij mensen zijn geschapen door God met geest en lichaam.
Wel in gemeenschap met de ander, met de natuur en met God zelf.
Daarom: diep in het hart van ieder mens ligt een verlangen om de
ander te ontmoeten. Zullen wij dit verlangen bemediteren, laten
bezinken en in gesprek brengen met God en als je wilt met elkaar?

De data in 2023
1. 17 – 19 maart
2. 19 – 21 mei
3. 21 – 23 juli
4. 15 – 17 september
5. 17 – 19 november
Steeds vrijdagmiddag aankomst – zondagmiddag vertrek.
De data vanaf juli zijn onder voorbehoud van de verbouwing van het klooster.

Vergoeding
Wanneer u te gast bent ons klooster hanteren wij per 1 januari 2023 als richtlijn 145 euro per persoon per weekend.
U kunt zelf laken, dekbedovertrek en een kussensloop meenemen of een lakenpakket van het klooster huren voor € 7,50.
Graag zelf handdoeken meenemen.

Neem contact op met zuster Paula Suwartini osc: E: zrpaula.suwartini@gmail.com T: 0412 462314
Bij afzeggingen minder dan een maand tevoren rekenen wij als annuleringskosten € 30,- per verblijf.
U kunt het totaalbedrag storten op: IBAN NL11TRIO 0390 3841 00
t.n.v. Zusters Clarissen, Megen onder vermelding van: ‘meditatie’ en de datum van uw keuze.
Mocht u naar draagkracht willen vergoeden, dan kan dit in overleg met zr. Paula.

Wandelaars/pelgrims die het kloosterpad lopen kunnen bij ons een rustdag houden, waarbij twee nachten betrokken zijn. U hebt dan een eigen kamer, eet en bid mee met de communiteit en u kunt ook gebruik maken van de bibliotheek en de meditatieruimte.
Kosten € 75,00  inclusief beddengoed en handdoeken.

Waar gaat het in mijn leven werkelijk om, waar liggen mijn prioriteiten, hoe wil ik mijn leven vormgeven en waardoor laat ik me bij dit alles leiden? Het zijn vragen die maar al te snel ondergesneeuwd raken in de drukte van het gewone, dagelijkse leven. Toch zijn het wezenlijke vragen, en het antwoord dat je erop geeft kan heel bepalend zijn voor je leven.

Voor jonge vrouwen die zich willen bezinnen op de weg die zij in het leven (willen) gaan, en ook voor vrouwen die een pas op de plaats willen maken in hun werkende leven, bestaat er de mogelijkheid om voor langere tijd mee te leven en te werken met onze gemeenschap. Dit houdt in dat je een kamer krijgt binnen het klooster en meedoet met ons ritme van bidden en werken, meditatie en ontspanning. Je wordt begeleid door de gastenzuster, met wie je wekelijks een gesprek hebt.

De duur van je sabbattijd wordt in overleg bepaald, maar ligt gewoonlijk tussen de 3 maanden en een jaar. In stilte en gesprek, los van je dagelijkse doen en de vele vormen van afleiding die anders op je af komen, krijg je de kans om de diepte in te gaan. De stilte kan confronterend zijn, maar als je het aandurft kan het een ontdekkingsreis worden naar de kern en de dragende grond van jouw wezen.
Interesse? Bel onze gastenzuster, zr. Esther: 0412 – 462314.

Wij bieden aan jonge vrouwen in de zomermaanden de unieke gelegenheid om een maand met ons mee te leven, te bidden en te werken. Zo kun je ervaren wat zo’n leven van gebed en gemeenschap met je doet. De kosten worden in overleg met de gastenzuster bepaald.

Eén van onze sabbatgasten schreef over haar ervaring: “Voor mijn gevoel was alles in het klooster gericht op de essentie. Dat maakte mijn focus en blik helder. Als je geest stil is komen dingen veel dieper binnen en soms opeens komen dan nieuwe inzichten tevoorschijn. En zo zakte ik steeds dieper en verder in mijzelf om heel veel te ontdekken en te ervaren. Dat je zo ver weg kunt gaan en zoveel kunt ontdekken en ervaren door een maand lang op dezelfde plek in een klein dorpje in Brabant te blijven… Dat het zo spannend kan zijn om in de stilte te gaan en te zien wat je dan allemaal ervaart en tegenkomt! Een hele openbaring voor mij.”

Interesse? Bel onze gastenzuster, zr. Esther: 0412 – 462314.