corona

Vanaf Pasen is er na de zondagse eucharistie ook weer gelegenheid voor het gezamenlijke koffiedrinken, tot uiterlijk 10.45 uur.

Gasten

Stilte is een schaars goed geworden in onze samenleving. Toch blijft het voor veel mensen van belang om een plek te vinden waar zij, los van de drukte van het dagelijks leven, contact kunnen maken met waar het hen in het leven werkelijk om gaat. Een plek waar zij spiritueel kunnen groeien, hun relatie met God kunnen verdiepen of simpelweg de innerlijke rust vinden om weer werkelijk naar hun hart te gaan luisteren.

In ons klooster bieden wij mensen hier graag de ruimte voor. U kunt aansluiten bij ons levensritme en onze eeuwenoude traditie van contemplatief gebed, en zo ontdekken hoe stilte, eenvoud, aandachtig leven en verbondenheid met al wat leeft, uw eigen leven kan verrijken en verdiepen. Graag delen wij met u een stukje franciscaanse levenskunst.

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw verblijf in het klooster vorm te geven. In alle gevallen kunt u aansluiten bij de gebedsdiensten en de (vegetarische) maaltijden van de gemeenschap.

Contact en kosten

Neem voor meer informatie en reserveringen contact op met de gastenzuster zr. Esther (telefonisch): Tel: 0412-462314  di – vrij 09.00-10.30 u. (vertrouwde gasten ook via email)
Wij ontvangen geen gasten voor een enkele overnachting.

De kosten per etmaal bedragen naar draagkracht € 34/39/46  p.p.  Beddengoed en handdoeken dient u zelf mee te nemen. Lakenpakket beschikbaar € 6,50 (laken, dekbedovertrek en sloop). Bij annulering minder dan een maand tevoren rekenen wij € 25,- kosten per verblijf. Bereikbaarheid   Lees verder…

U bent van harte welkom om individueel als gast enkele dagen bij ons verblijven voor stilte en bezinning. Binnen het ritme van de vieringen kunt u uw tijd naar eigen inzicht invullen met bijv. meditatie, lezen of wandelen door het middeleeuwse stadje Megen en de prachtige, landelijke omgeving langs de Maas. 

U kunt aansluiten bij de gebedsdiensten in de kapel en eet – in stilte – met de gemeenschap mee in de refter. U heeft een eigen kamer in het gastenverblijf van het klooster (met wastafel – douche en toilet op de gang) en kunt gebruik maken van de gastentuin, de bibliotheek en de meditatieruimte.
De kosten bedragen naar draagkracht € 34,-/39,-/46,- per etmaal.
Bij afzeggingen minder dan een maand tevoren rekenen wij als annuleringskosten € 25,- per verblijf.
Wij ontvangen geen gasten voor een enkele overnachting. Meestal gaat het om een weekend (vrijdagmiddag t/m zondagmiddag) of  om een midweek (maandagmiddag t/m donderdagmiddag)

Handdoeken en beddengoed liefst zelf mee te nemen.
U kunt zo nodig een lakenpakket huren
(laken, dekbedovertrek en sloop voor € 6,50)

Neem voor meer informatie en reserveringen contact op met de gastenzuster, zr. Esther:
dinsdag t/m vrijdag tussen 09.00-10.30 uur. T 0412-462314
Als u al eerder bent geweest kunt u ook mailen zusters.megen[@]clarissen.nl  (haken verwijderen)

CHRISTELIJKE MEDITATIE IN GEBAAR EN BEWEGING 2022

Meditatie met als thema: “Op reis zijn”                                                  Flyer meditatieprogramma 2022
We kunnen dit thema letterlijk maar ook symbolisch verstaan.
Wat is mijn einddoel / toekomst van mijn leven? Wat is mijn roeping?
Hoe kan ik dat bereiken, langs welke weg ga ik daarheen?
Hierover kunnen wij met God zelf praten en vragen ingebed of in de meditatie.
Wij kunnen er ook samen met elkaar over praten tijdens de meditatie bijeenkomst.

De data in 2022
1.  11 – 13 februari
2.  29 april – 1 mei
3.  24 – 26 juni
4.  26 – 28 augustus
5.  21 – 23 oktober
6.   9 – 11 december  (nieuw toegevoegd)
Steeds vrijdagmiddag aankomst – zondagmiddag vertrek

Vergoeding
Wanneer u te gast bent ons klooster hanteren wij per 1 januari 2021 als richtlijn 140 euro per persoon per weekend.
Mocht u naar draagkracht willen vergoeden, dan kan dit in overleg met zr. Paula .
Wanneer u online te gast bent voor de Christelijke Meditatie
hanteren wij per 1 januari 2021 als richtlijn 72 euro per persoon per weekend.
U kunt zelf lakens en een kussensloop meenemen of een lakenpakket van het klooster huren voor € 6,50.
Graag zelf handdoeken meenemen.

Neem contact op met zuster Paula Suwartini osc: E: zrpaula.suwartini@gmail.com T: 0412 462314
Bij afzeggingen minder dan een maand tevoren rekenen wij als annuleringskosten € 25,- per verblijf.
U kunt het totaalbedrag storten op: IBAN NL11TRIO 0390 3841 00
t.n.v. Zusters Clarissen, Megen onder vermelding van: ‘meditatie’ en de datum van uw keuze.

Wandelaars/pelgrims die het kloosterpad lopen kunnen bij ons een rustdag houden, waarbij twee nachten betrokken zijn. U hebt dan een eigen kamer, eet en bid mee met de communiteit en u kunt ook gebruik maken van de bibliotheek en de meditatieruimte.
Kosten € 65,00  inclusief beddengoed en handdoeken.

Waar gaat het in mijn leven werkelijk om, waar liggen mijn prioriteiten, hoe wil ik mijn leven vormgeven en waardoor laat ik me bij dit alles leiden? Het zijn vragen die maar al te snel ondergesneeuwd raken in de drukte van het gewone, dagelijkse leven. Toch zijn het wezenlijke vragen, en het antwoord dat je erop geeft kan heel bepalend zijn voor je leven.

Voor jonge vrouwen die zich willen bezinnen op de weg die zij in het leven (willen) gaan, en ook voor vrouwen die een pas op de plaats willen maken in hun werkende leven, bestaat er de mogelijkheid om voor langere tijd mee te leven en te werken met onze gemeenschap. Dit houdt in dat je een kamer krijgt binnen het klooster en meedoet met ons ritme van bidden en werken, meditatie en ontspanning. Je wordt begeleid door de gastenzuster, met wie je wekelijks een gesprek hebt.

De duur van je sabbattijd wordt in overleg bepaald, maar ligt gewoonlijk tussen de 3 maanden en een jaar. In stilte en gesprek, los van je dagelijkse doen en de vele vormen van afleiding die anders op je af komen, krijg je de kans om de diepte in te gaan. De stilte kan confronterend zijn, maar als je het aandurft kan het een ontdekkingsreis worden naar de kern en de dragende grond van jouw wezen.
Interesse? Bel onze gastenzuster, zr. Esther: 0412 – 462314.

Wij bieden aan jonge vrouwen in de zomermaanden de unieke gelegenheid om een maand met ons mee te leven, te bidden en te werken. Zo kun je ervaren wat zo’n leven van gebed en gemeenschap met je doet. De kosten worden in overleg met de gastenzuster bepaald.

Eén van onze sabbatgasten schreef over haar ervaring: “Voor mijn gevoel was alles in het klooster gericht op de essentie. Dat maakte mijn focus en blik helder. Als je geest stil is komen dingen veel dieper binnen en soms opeens komen dan nieuwe inzichten tevoorschijn. En zo zakte ik steeds dieper en verder in mijzelf om heel veel te ontdekken en te ervaren. Dat je zo ver weg kunt gaan en zoveel kunt ontdekken en ervaren door een maand lang op dezelfde plek in een klein dorpje in Brabant te blijven… Dat het zo spannend kan zijn om in de stilte te gaan en te zien wat je dan allemaal ervaart en tegenkomt! Een hele openbaring voor mij.”

Interesse? Bel onze gastenzuster, zr. Esther: 0412 – 462314.