Gasten

Stilte is een schaars goed geworden in onze samenleving. Toch blijft het voor veel mensen van belang om een plek te vinden waar zij, los van de drukte van het dagelijks leven, contact kunnen maken met waar het hen in het leven werkelijk om gaat. Een plek waar zij spiritueel kunnen groeien, hun relatie met God kunnen verdiepen of simpelweg de innerlijke rust vinden om weer werkelijk naar hun hart te gaan luisteren.

In ons klooster bieden wij mensen hier graag de ruimte voor. U kunt aansluiten bij ons levensritme en onze eeuwenoude traditie van contemplatief gebed, en zo ontdekken hoe stilte, eenvoud, aandachtig leven en verbondenheid met al wat leeft, uw eigen leven kan verrijken en verdiepen. Graag delen wij met u een stukje franciscaanse levenskunst.

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw verblijf in het klooster vorm te geven. In alle gevallen kunt u aansluiten bij de gebedsdiensten en de (vegetarische) maaltijden van de gemeenschap. U heeft een eigen kamer in het gastenverblijf van het klooster en kunt gebruik maken van de gastentuin, de bibliotheek en de meditatieruimte.

Bereikbaarheid   Lees verder…

Contact en kosten

Neem voor meer informatie en reserveringen contact op met de gastenzuster zr. Imma (telefonisch):
Tel: 0412-462314   tussen 10.00-11.45 en 14.00-16.00.

De kosten per etmaal bedragen naar draagkracht € 32/37/44 p.p.
Beddengoed en handdoeken dient u zelf mee te nemen.
Lakenpakket beschikbaar € 6,50 (laken, dekbedovertrek en sloop).
Bij annulering minder dan een maand tevoren rekenen wij
€ 25,- annuleringskosten per verblijf.

U bent van harte welkom om individueel als gast enkele dagen bij ons verblijven voor stilte en bezinning. Binnen het ritme van de vieringen kunt u uw tijd naar eigen inzicht invullen met bijv. meditatie, lezen of wandelen door het middeleeuwse stadje Megen en de prachtige, landelijke omgeving langs de Maas.

U kunt aansluiten bij de gebedsdiensten in de kapel en eet – in stilte – met de gemeenschap mee in de refter. U heeft een eigen kamer in het gastenverblijf van het klooster (met wastafel; douche en toilet op de gang)en kunt gebruik maken van de gastentuin, de bibliotheek en de meditatieruimte.
De kosten bedragen naar draagkracht € 32,-/37,-/44,- per etmaal.
Bij afzeggingen minder dan een maand tevoren rekenen wij als annuleringskosten € 25,- per verblijf.

Handdoeken (en lakens) dient u zelf mee te nemen.
Met ingang van 2019 zullen we het lakenpakket in rekening brengen
(laken, dekbedovertrek en sloop voor € 6,50)

Neem voor meer informatie en reserveringen contact op met de gastenzuster,
zr. Imma (alleen telefonisch): Tel: 0412-462314 tussen 10.00-11.45 en 14.00-16.00 uur.

Waar gaat het in mijn leven werkelijk om, waar liggen mijn prioriteiten, hoe wil ik mijn leven vormgeven en waardoor laat ik me bij dit alles leiden? Het zijn vragen die maar al te snel ondergesneeuwd raken in de drukte van het gewone, dagelijkse leven. Toch zijn het wezenlijke vragen, en het antwoord dat je erop geeft kan heel bepalend zijn voor je leven.

Voor jonge vrouwen die zich willen bezinnen op de weg die zij in het leven (willen) gaan, en ook voor vrouwen die een pas op de plaats willen maken in hun werkende leven, bestaat er de mogelijkheid om voor langere tijd mee te leven en te werken met onze gemeenschap. Dit houdt in dat je een kamer krijgt binnen het klooster en meedoet met ons ritme van bidden en werken, meditatie en ontspanning. Je wordt begeleid door de gastenzuster, met wie je wekelijks een gesprek hebt.

De duur van je sabbattijd wordt in overleg bepaald, maar ligt gewoonlijk tussen de 3 maanden en een jaar. In stilte en gesprek, los van je dagelijkse doen en de vele vormen van afleiding die anders op je af komen, krijg je de kans om de diepte in te gaan. De stilte kan confronterend zijn, maar als je het aandurft kan het een ontdekkingsreis worden naar de kern en de dragende grond van jouw wezen.
Interesse? Bel onze gastenzuster, zr. Imma: 0412 – 462314.

Wij bieden aan jonge vrouwen in de zomermaanden de unieke gelegenheid om een maand met ons mee te leven, te bidden en te werken. Zo kun je ervaren wat zo’n leven van gebed en gemeenschap met je doet. De kosten worden in overleg met de gastenzuster bepaald.

Eén van onze sabbatgasten schreef over haar ervaring: “Voor mijn gevoel was alles in het klooster gericht op de essentie. Dat maakte mijn focus en blik helder. Als je geest stil is komen dingen veel dieper binnen en soms opeens komen dan nieuwe inzichten tevoorschijn. En zo zakte ik steeds dieper en verder in mijzelf om heel veel te ontdekken en te ervaren. Dat je zo ver weg kunt gaan en zoveel kunt ontdekken en ervaren door een maand lang op dezelfde plek in een klein dorpje in Brabant te blijven… Dat het zo spannend kan zijn om in de stilte te gaan en te zien wat je dan allemaal ervaart en tegenkomt! Een hele openbaring voor mij.”

Interesse? Bel onze gastenzuster, zr. Imma: 0412 – 462314.

Franciscus en Clara – Middag      In ontmoeting met het kruis
Betekenis geven aan een teken(ing)

Het kruis van San Damiano blijft tot ons spreken middels zijn beeldtaal. Bij Franciscus krijgt het kruis een markante plaats, in zijn spreken en bidden. Zelfs de beeldtaal van het kruis veranderde.
Tot zelfs in deze tijd waar ieders persoonlijke expressie meetelt. En mogelijk toch een gemeenschappelijk actuele uitdrukking is van het kruispunt waar wij staan.

Een middag waar het woord en het beeld naast elkaar staan onder begeleiding van Broeder Macair en Zuster Agatha.
Bij de Minderbroeders te Megen   (Kloosterstraat 6 ; Tuin-zaal)
op zaterdag 26 Oktober 2019      vanaf 13.30 inloop, met een kopje koffie of thee            FLYER

14.00 welkom   –   beschouwingen rond het kruis
14.30 Geleide meditatie
14.45 “In dit teken … “    eenvoudig neerzetten van een teken(ing)
15.30 meditatieve afronding
15.45 hedendaagse (potlood-)lijnen  –  kijk om te verbreden en te verdiepen
16.00 afscheid

vrije bijdrage wordt gewaardeerd

Christelijke meditatie
Kan de “Christelijke meditatie met gebaar en beweging” u misschien helpen om op zoek te gaan naar de vervulling van wat u zoekt en vraagt? Kom dan op woensdagmiddag om 16.30 uur naar ons klooster in Megen om samen met gebaar en beweging te mediteren. Aansluitend kunt u als u wilt om 17.45 uur de avondviering met de communiteit meebidden. U kunt het beste tevoren even bellen (i.v.m. wijzigingen) T. 0412-462314

Christelijke meditatie in gebaar en beweging
Thema: Waarnaar richt ik mijn leven. Wie voert mij naar het ware leven?
Van vrijdag- tot zondagmiddag of maandag- tot donderdagmiddag.
1 – 3 november: Najaar – Zuster Water   (ook voor jongeren)     Flyer
Neem contact op met zuster Paula Suwartini osc: E: zrpaula.suwartini@gmail.com T: 0412 462314

Kosten: weekend € 127,50  /  midweek € 191,25.
Vanaf 2019 rekenen wij € 6,50 voor een lakenpakket.
Bij afzeggingen minder dan een maand tevoren rekenen wij als annuleringskosten € 25,- per verblijf.

De bijbel beschouwen als een geschiedenisboek, is onszelf er buiten plaatsen. Erkennen dat de bijbel een spiegel voorhoudt, is niet direct een teken van hoop. De bijbel als verbeelding van de belofte is een nieuw verstaan. Tijdens deze dagen oefenen we in het omgaan met Bijbelse poëzie en vertelkunst en staan we stil bij de betekenis daarvan voor ons eigen leven. Een weg van leren denken met het hart en aanvoelen met ons verstand.

Terwijl het dagritme van de zusters ons mag dragen, zo mogen deze dagen een aanloop zijn naar jouw Kerst. Niet dat dromen helder zeggen wat er gaat gebeuren, maar ze zetten de dromer op scherp voor de keuze die hij gaat maken. Weten welk droombeeld je wilt beamen, doet je ook gaan voor die gedroomde wereld; Samen Leven.
Datum: Maandag 2 december 15.00 – donderdag 5 december 14.00
Kosten: € 300,= alles inbegrepen
Nadere info: via macair@planet.nl           FLYER