corona-virus

Vanwege de nieuwe verordeningen in verband met het Corona-virus zien wij ons genoodzaakt alle gasten af te zeggen.
Ook onze vieringen zijn niet langer openbaar.
Update november:
Heel dit verdere jaar 2020 – dus ook rond Kerstmis en Nieuwjaar -blijven wij helaas gesloten. Zolang de 1,5 meter afstand blijft gelden, is het voor ons niet mogelijk gasten in onze diensten of voor verblijf te ontvangen. Hoe spijtig we dit ook zelf vinden. Voor de veiligheid van onze zusters én voor de gasten zelf kunnen wij niet anders besluiten. Wij hopen op uw begrip.
Wij zullen het melden op onze website en social media wanneer deelname en reserveringen weer mogelijk zijn.

Gasten

Stilte is een schaars goed geworden in onze samenleving. Toch blijft het voor veel mensen van belang om een plek te vinden waar zij, los van de drukte van het dagelijks leven, contact kunnen maken met waar het hen in het leven werkelijk om gaat. Een plek waar zij spiritueel kunnen groeien, hun relatie met God kunnen verdiepen of simpelweg de innerlijke rust vinden om weer werkelijk naar hun hart te gaan luisteren.

In ons klooster bieden wij mensen hier graag de ruimte voor. U kunt aansluiten bij ons levensritme en onze eeuwenoude traditie van contemplatief gebed, en zo ontdekken hoe stilte, eenvoud, aandachtig leven en verbondenheid met al wat leeft, uw eigen leven kan verrijken en verdiepen. Graag delen wij met u een stukje franciscaanse levenskunst.

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw verblijf in het klooster vorm te geven. In alle gevallen kunt u aansluiten bij de gebedsdiensten en de (vegetarische) maaltijden van de gemeenschap. U heeft een eigen kamer in het gastenverblijf van het klooster en kunt gebruik maken van de gastentuin, de bibliotheek en de meditatieruimte.

Bereikbaarheid   Lees verder…

Contact en kosten

Neem voor meer informatie en reserveringen contact op met de gastenzuster zr. Esther (telefonisch):
Tel: 0412-462314   tussen 09.00-11.45.

De kosten per etmaal bedragen naar draagkracht € 32/37/44 p.p.
Beddengoed en handdoeken dient u zelf mee te nemen.
Lakenpakket beschikbaar € 6,50 (laken, dekbedovertrek en sloop).
Bij annulering minder dan een maand tevoren rekenen wij
€ 25,- annuleringskosten per verblijf.

U bent van harte welkom om individueel als gast enkele dagen bij ons verblijven voor stilte en bezinning. Binnen het ritme van de vieringen kunt u uw tijd naar eigen inzicht invullen met bijv. meditatie, lezen of wandelen door het middeleeuwse stadje Megen en de prachtige, landelijke omgeving langs de Maas. 

U kunt aansluiten bij de gebedsdiensten in de kapel en eet – in stilte – met de gemeenschap mee in de refter. U heeft een eigen kamer in het gastenverblijf van het klooster (met wastafel; douche en toilet op de gang)en kunt gebruik maken van de gastentuin, de bibliotheek en de meditatieruimte.
De kosten bedragen naar draagkracht € 32,-/37,-/44,- per etmaal.
Bij afzeggingen minder dan een maand tevoren rekenen wij als annuleringskosten € 25,- per verblijf.

Handdoeken (en lakens) dient u zelf mee te nemen.
Met ingang van 2019 zullen we het lakenpakket in rekening brengen
(laken, dekbedovertrek en sloop voor € 6,50)

Neem voor meer informatie en reserveringen contact op met de gastenzuster,
zr. Esther: Tel: 0412-462314 tussen 09.00-11.45.

Waar gaat het in mijn leven werkelijk om, waar liggen mijn prioriteiten, hoe wil ik mijn leven vormgeven en waardoor laat ik me bij dit alles leiden? Het zijn vragen die maar al te snel ondergesneeuwd raken in de drukte van het gewone, dagelijkse leven. Toch zijn het wezenlijke vragen, en het antwoord dat je erop geeft kan heel bepalend zijn voor je leven.

Voor jonge vrouwen die zich willen bezinnen op de weg die zij in het leven (willen) gaan, en ook voor vrouwen die een pas op de plaats willen maken in hun werkende leven, bestaat er de mogelijkheid om voor langere tijd mee te leven en te werken met onze gemeenschap. Dit houdt in dat je een kamer krijgt binnen het klooster en meedoet met ons ritme van bidden en werken, meditatie en ontspanning. Je wordt begeleid door de gastenzuster, met wie je wekelijks een gesprek hebt.

De duur van je sabbattijd wordt in overleg bepaald, maar ligt gewoonlijk tussen de 3 maanden en een jaar. In stilte en gesprek, los van je dagelijkse doen en de vele vormen van afleiding die anders op je af komen, krijg je de kans om de diepte in te gaan. De stilte kan confronterend zijn, maar als je het aandurft kan het een ontdekkingsreis worden naar de kern en de dragende grond van jouw wezen.
Interesse? Bel onze gastenzuster, zr.Esther: 0412 – 462314.

Wij bieden aan jonge vrouwen in de zomermaanden de unieke gelegenheid om een maand met ons mee te leven, te bidden en te werken. Zo kun je ervaren wat zo’n leven van gebed en gemeenschap met je doet. De kosten worden in overleg met de gastenzuster bepaald.

Eén van onze sabbatgasten schreef over haar ervaring: “Voor mijn gevoel was alles in het klooster gericht op de essentie. Dat maakte mijn focus en blik helder. Als je geest stil is komen dingen veel dieper binnen en soms opeens komen dan nieuwe inzichten tevoorschijn. En zo zakte ik steeds dieper en verder in mijzelf om heel veel te ontdekken en te ervaren. Dat je zo ver weg kunt gaan en zoveel kunt ontdekken en ervaren door een maand lang op dezelfde plek in een klein dorpje in Brabant te blijven… Dat het zo spannend kan zijn om in de stilte te gaan en te zien wat je dan allemaal ervaart en tegenkomt! Een hele openbaring voor mij.”

Interesse? Bel onze gastenzuster, zr.Esther: 0412 – 462314.

Christelijke meditatie
Kan de “Christelijke meditatie met gebaar en beweging” u misschien helpen om op zoek te gaan naar de vervulling van wat u zoekt en vraagt? Kom dan op woensdagmiddag om 16.30 uur naar ons klooster in Megen om samen met gebaar en beweging te mediteren. Aansluitend kunt u als u wilt om 17.45 uur de avondviering met de communiteit meebidden. U kunt het beste tevoren even bellen (i.v.m. wijzigingen) T. 0412-462314

Meditatie-programma 2020                                                      FLYER
PELGRIMSTOCHT – OP ZOEK NAAR DE OASE
Data en Thema:
3: Vrijdag 1 – zondag 3 mei : Omgaan met…      (geannuleerd vanwege Corona)
4: Maandag 27 – donderdag 30 juli : Aandacht      (geannuleerd vanwege Corona)
5: Vrijdag 16 – zondag 18 oktober : Stilte     (geannuleerd vanwege Corona)
6: Maandag 21 – woensdag 23 december : Eenheid      (geannuleerd vanwege Corona)

Neem contact op met zuster Paula Suwartini osc: E: zrpaula.suwartini@gmail.com T: 0412 462314
Kosten:       (Jongeren kunnen over de kosten overleggen met de begeleidster)
Weekend € 130,-
Midweek juli € 195,-
Midweek december € 130,-
Bij afzeggingen minder dan een maand tevoren rekenen wij als annuleringskosten € 25,- per verblijf.

U kunt het totaalbedrag storten op: IBAN NL11TRIO 0390 3841 00
t.n.v. Zusters Clarissen, Megen onder vermelding van: ‘meditatie’ en de datum van uw keuze.

‘Gezegend, gebroken en uitgedeeld’.               FLYER

Dat zijn de drie preken die Henri Nouwen hield rondom het thema ‘Het leven van de geliefde’ bij het Amerikaanse programma The Hour of Power. Hoewel Nouwen inmiddels is overleden, heeft hij een enorme schat aan pastorale en theologische wijsheid nagelaten. Een schat die we graag willen gaan onderzoeken! Mocht je geïnteresseerd zijn, stuur dan vooral even een mailtje (zie flyer voor het mailadres) om op de hoogte te blijven van deze weekenden in de toekomst!’