Hoe het begon
Kloosters en kruiden hebben sinds jaar en dag alles met elkaar te maken. Onze gasten komen dat heel direct ook tegen in de kruidenthee die het hele jaar door geschonken wordt aan tafel en doorheen de dag. Wijzelf en onze gasten drinken het hele jaar thee van verse of gedroogde kruiden uit onze tuin.
Mede door de reacties van gasten op onze kruidenthee en de vraag of deze ook te koop is zijn we gaan denken over een productlijn voor onze kruidenthee. Wij kunnen daartoe helaas niet alles zelf in onze tuin verbouwen en moeten dus ook thee inkopen.
Inmiddels is het zover dat onze thee in een aantal winkels te koop is (en misschien volgen er nog meer).
Twee winkels in Megen zelf: De Megense Molen en Bakkerij Antoon & Frans.
En een aantal abdijwinkels:
van de Trappisten in Tilburg en in Echt,
van de Trappistinnen in Arnhem,
en van de Benedictijnen in Egmond.
Dus misschien is er een winkel bij u in de buurt.

Uit liefde voor het leven
De kruiden komen deels uit onze tuin, waar ze met liefde verzorgd, met vreugde geplukt en met zorg gemengd worden en verder wordt er aanvullend biologisch ingekocht. Het werken met kruiden voedt de eerbied voor en verbondenheid met de schepping. Daarin zijn we diep verbonden met Clara en Franciscus van Assisi, die zich in verwondering en dankbaarheid verheugden om al het goede dat onze zuster moeder aarde voortbrengt.

Zorgeloos genieten
In de samenstelling van onze melanges zijn wij uitgegaan van ‘veilige’ kruiden en hebben ons meer op de smaak gericht dan op de geneeskracht. U kunt dus op ieder moment zorgeloos van onze kruidenthee genieten. Er zijn vaste melanges die dicht bij het ritme van het klooster aansluiten, zoals Ochtendwijding, Avondgetij en Nachtstilte; en er zijn meer seizoengebonden melanges, zoals Zuiverende lenteregen en In de rozentuin.
We zijn benieuwd hoe onze thee bij breder publiek gaat vallen.