Ons klooster is in 1721 gesticht en al vanaf het begin hebben de zusters deels in hun onderhoud voorzien door producten aan te bieden. Eerst met de vervaardiging van vlugzout en Balsem de Malta en vanaf 1766 met het vervaardigen van hosties, wat nog steeds gebeurt. Met handwerk voorzien in de eigen levensbehoeften is altijd een belangrijke pijler geweest van onze levenswijze. Daarbij mag ook de eigen moestuin betrokken worden. De lijn van natuur naar  voeding blijft heel zichtbaar in onze aandacht. Dat maakt ook zorgzaam voor alles wat leeft omdat alles samenhang heeft. Daarom zijn we enkele jaren geleden ook bijen gaan houden.
We zijn in de jaren ’90 steeds meer kruidenthee gaan drinken en bereiden die het hele jaar door van kruiden (vers of gedroogd) uit onze tuin. Die kruidenthee wordt ook door onze gasten hogelijk gewaardeerd. De vraag kwam of we ze ook verkopen.
De gasten genieten ook erg van onze maaltijden. Vanuit die vele waarderende reacties kwam de gedachte op om onze productlijn uit te bouwen met kruidenthee, jams en broodspreads.
Inmiddels zijn al deze producten in productie en zijn of komen te koop in klooster- en streekproductenwinkels. Voor een deel komen de producten van onze eigen grond. De capaciteit om zelf te verbouwen is beperkt, dus deels worden ingrediënten ook ingekocht.
Deze bescheiden uitbouw van onze productlijn past goed bij ons leven en draagt tegelijk iets van ons gedachtengoed uit naar een bredere kring. En tegelijk draagt ze bij aan het onderhoud van ons monumentale klooster.
Voor meer info kunt u kijken op onze productpagina: https://www.clarissenmegen.nl/kloosterproducten/ 
en verder op de sites: https://hostiebakkerij.nl/    https://www.devegetarischezuster.nl/   https://www.plukdestilte.nl/

Artikel Vegetarische Zuster in ‘Kerk en Leven’ (www.kerknet.be)